Onze kaart

Salades

Salade geitenkaas 17.50
Salade scampi/zalm 18.50
Salade kip 17.50


Pasta's

Spaghetti Bolognaise 13.00
Lasange huisgemaakt 14.00
Tagliatelli scampi/ gerookte zalm 21.00
Torteloni met ricotta en spinazie 16.00

Veggie

Vegetarische wok 18.00
Penne Regatta met boschampignons en parmazaan 16.00
Tortelloni met spinazie en ricotta 16.00
Veggie burger met gegrilde courgette en truffelmayonaise 16.00
Gegratineerde groetenschotel 16.00
Vegetarische lasange 14.00

Wok

Wok kip 19.50
Wok scampi 20.50
Wok Duiventoren 22.00
Wok veggie 18.00

Voorgerechten en streetfood

Dagsoep 4.50
Tomatensoep 5.00
Kaaskroketten 11.00
Garnaalkroketten 13.00
Twijfelaar 12.00
Carpaccio van rund 14.00

Streetfood                                                                    Hamburger "Den Duiventoren"   18.00                    Fisch and chips   14.00

 



Hoofdgerechten vlees

Steak (250 gr) 20.50
Steak Toscane (250 gr) 24.50
6 rib (350 gr) 25.00
Coté a los (400 gr) 26.00
Ribbekes 19.00
Kippereepjes 18.00
Hamburger “Duiventoren “ 18.00
Sauzen, peper, champignon, bearnaise, Provençaal 2.50

Al onze gerechten worden geserveerd met een fris slaatje , verse frietjes , kroketten, puree of gratin

Vlaamse klassiekers

Stoofvlees 16.50
Vol au vent 16.50                                                          Witloof in de oven 16.50 (enkel tijdens seizoen)

 

 

Hoofdgerechten vis

Kabeljauw met zijn garnituur 24.00
Paling “Duiventoren” 28.00
Paling in het groen of provençal 27.00
Paling gebakken met tartaar 26.00
Vispan “ duiventoren” 23.00
Scampi “Duiventoren” 23.00
Scampi diabolique / curry / look boter/ lookroom 22.00
Gamba’s a la plancha 26.00
Al onze gerechten worden geserveerd met een fris slaatje, verse frietjes, kroketten, puree of gratin

Mosselen (seizoen)

Mosselen natuur                 24.50
Mosselen witte wijn           26.00
Mosselen lookroom            26.00
Mosselen Provençaal         26.00
Mosselen Duiventoren       26.00

Onze suggesties

De moeite om te proberen!

Voorgerechten
Hoofdgerechten
Desserts
Desserts

Chocomousse 6.00
Cremé Catalan 8.00
Moelleux 8.00
Appelstruddel met vanille-ijs 7.00
Appeltaart met kaneelijs 7.00
Coupe Vanille 6.00
Dame Blanche 7.00
Dame noir 7.00
Bananasplit 7.00
Coupe bresillienne 7.00
Coupe advokaat 7.00
Coupe vers fruit 9.00                                                  Coupe Aarbeien 9.00

Onze suggesties

Coupe walnoten 9.00
Coupe honing/amandel 9.00                                      Merenguetaartje 9.00

Kindergerechten (tot 12 jaar)

Kidsbox 8.00
Curryworst (2 stuks) 6.50
Kids spaghetti 7.00
Kids vol au vent 8.00
Kids stoofvlees 8.00
Kids rib 8.00

Sizzling: onze specialiteit!

Sizzling vindt zijn oorsprong in de Filipijnen en Maleisië waar men het "sizzig" noemt. Dit betekent letterlijk "het opdienen op een gloeiend hete steen".
Tijdens mijn vele omzwervingen ben ik de sizzling tegengekomen in Turkije. Na veel testen en aanpassen heb ik dit gerecht op het niveau van onze keuken kunnen brengen. Sauzen dienen stabiel te zijn tegen aanbranden, wat trouwens de reden is waarom we geen bearnaise kunnen serveren.
Het resultaat is een gerecht dat in een gloeiend het pan wordt geserveerd met een spetterende saus vol smaken en geuren
Een gerecht dat tot op het einde warm blijft! We vragen u daarom de pannetjes niet aan te raken.

Sizzling steak 23.50
Sizzling zesrib 27.50
Sizzling Cote à los 29.00
Sizzling kippenreepjes 21.50
Sizzling kip “ den duiventoren “ pikant 23.00
Sizzling scampi’s 22.00
Sizzling scampi “den duiventoren “ 23.00
Sizzling gamba’s 26.00
Sizzling kabeljauw 25.00

Alle gerechten worden geserveerd met een apart slaatje en een keuze uit frietjes, kroketten, puree of pasta.

Indien u met meer dan 8 personen komt, graag even een seintje aub.
Om een vlotte service te kunnen garanderen, vragen we u, vanaf 8 personen de keuze te beperken tot 4 gerechten.

Den Duiventoren

Lange Gaanweg 1
9150 Bazel

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contacteer ons

03 289 70 75

Volg ons op

 

Webdesign: Hootkoetuur