Onze kaart

Salades

Salade geitenkaas 17.50
Salade scampi/zalm 18.50
Salade kip 17.50
Salade Toscane 21.50
Salade mozzarella 17.50

Pasta's

Spaghetti Bolognaise 13.00
Spaghetti carbonara 13.00
Lasange huisgemaakt 14.00
Tagliatelli scampi/ gerookte zalm 21.00
Penne kip/zongedroogde tomaten 18.00

Veggie

Vegetarische wok 17.50
Pasta Ratatouille en parmazaan 16.00
Tortelloni met spinazie en ricotta 15.00
Veggie burger met gegrilde courgette en truffelmayonaise 16.00
Salade mozzarella 17.50
Vegetarische lasange 14.00

Wok

Wok kip 19.50
Wok scampi 20.50
Wok Duiventoren 22.00
Wok veggie 18.00

Voorgerechten

Dagsoep 4.50
Tomatensoep 5.50
Kaaskroketten 10.00
Garnaalkroketten 13.00
Twijfelaar 11.50
Carpaccio van rund 14.00
Carpaccio van tonijn 15.00

Onze suggesties

Kroket van geitenkaas en gandaham 13.00
Kroketten van zalm en dille 13.00

Hoofdgerechten vlees

Steak (250 gr) 20.50
Steak Toscane (250 gr) 24.50
6 rib (350 gr) 25.00
Coté a los (400 gr) 26.00
Ribbekes 19.00
Kippereepjes 18.00
Hamburger “Duiventoren “ 18.00
Sauzen, peper, champignon, bearnaise, Provençaal 2.50

Al onze gerechten worden geserveerd met een fris slaatje , verse frietjes , kroketten, puree of gratin

Vlaamse klassiekers

Stoofvlees 16.50
Vol au vent 16.50

Onze suggesties

Steak tartaar 22.00
Diamanthaas (rund), aus naar keuze 23.00
Duroc d’ olives (varkenkottelet) met rattatouille 22.00

Hoofdgerechten vis

Kabeljauw met zijn garnituur 24.00
Paling “Duiventoren” 28.00
Paling in het groen of provençal 27.00
Paling gebakken met tartaar 26.00
Vispan “ duiventoren” 23.00
Scampi “Duiventoren” 23.00
Scampi diabolique / curry / look boter/ lookroom 22.00
Gamba’s a la plancha 26.00
Al onze gerechten worden geserveerd met een fris slaatje, verse frietjes, kroketten, puree of gratin

Onze suggesties

Gelakte zalmfilet met wokgroenten 23.00
Tongrolletjes papillot 21.00

Mosselen (seizoen)

Mosselen natuur 23.00
Mosselen witte wijn 24.00
Mosselen look/lookroom 24.00
Mosselen Provençal 24.00
Mosselen “den duiventoren” 25.00

Promo

2 personen mosselen natuur + fles aangepaste wijn 52.50

Onze suggesties

De moeite om te proberen!

Voorgerechten

Carpaccio van hertenkalf 15.00
Met cornflakes gepaneerde Duce d'olive kroket 13.00
Trio van wildpaté 14.00

Hoofdgerechten

Stoofpotje van ree en kastanjes 19.00
Stoofpotje van ever met vergeten groenten 19.00
Hertensteak met boschampignonsaus 23.00
Fazantenfilet met gebraiseerd witloof 23.00
Tongschar met kappertjes 22.00

Desserts

Taartje van merengue en ijs 11.00
Yoghurt ijs met bosvruchten 9.00
Soufflé grand marnier 11.00

Desserts

Chocomousse 6.00
Cremé Catalan 8.00
Moelleux 8.00
Appelstruddel met vanille-ijs 7.00
Appeltaart met kaneelijs 7.00
Coupe Vanille 6.00
Dame Blanche 7.00
Dame noir 7.00
Bananasplit 7.00
Coupe bresillienne 7.00
Coupe advokaat 7.00
Coupe vers fruit 9.00

Onze suggesties

Zanddeeg met frambozen en meringue 8.00
Tiramisu met aardbeien 8.00

Kindergerechten (tot 12 jaar)

Kidsbox 8.00
Curryworst (2 stuks) 6.50
Kids spaghetti 7.00
Kids vol au vent 8.00
Kids stoofvlees 8.00
Kids rib 8.00

Wildmenu

Aperitief met amuse

***

Cornflakes met Duc'd Olive

***
Hertensteak met wildchampignonsaus of

Schartong met kappertjes
***
Moulin Rouge

Sizzling: onze specialiteit!

Sizzling vindt zijn oorsprong in de Filipijnen en Maleisië waar men het "sizzig" noemt. Dit betekent letterlijk "het opdienen op een gloeiend hete steen".
Tijdens mijn vele omzwervingen ben ik de sizzling tegengekomen in Turkije. Na veel testen en aanpassen heb ik dit gerecht op het niveau van onze keuken kunnen brengen. Sauzen dienen stabiel te zijn tegen aanbranden, wat trouwens de reden is waarom we geen bearnaise kunnen serveren.
Het resultaat is een gerecht dat in een gloeiend het pan wordt geserveerd met een spetterende saus vol smaken en geuren
Een gerecht dat tot op het einde warm blijft! We vragen u daarom de pannetjes niet aan te raken.

Sizzling steak 23.50
Sizzling zesrib 27.50
Sizzling Cote à los 29.00
Sizzling kippenreepjes 21.50
Sizzling kip “ den duiventoren “ pikant 23.00
Sizzling scampi’s 22.00
Sizzling scampi “den duiventoren “ 23.00
Sizzling gamba’s 26.00
Sizzling kabeljauw 25.00

Alle gerechten worden geserveerd met een apart slaatje en een keuze uit frietjes, kroketten, puree of pasta.

Indien u met meer dan 8 personen komt, graag even een seintje aub.
Om een vlotte service te kunnen garanderen, vragen we u, vanaf 8 personen de keuze te beperken tot 4 gerechten.

Onze menu's

Kasteelmenu

Amuse
***
Duo kaas-garneelkroketten
***
Soep van de dag
***
Sorbet
***
Sizzling 6 rib met saus naar keuze
of
Sizzling kabeljauw met zachte mostersaus
***
Crème Catalan
€ 42,50

Poldermenu

Soep van de dag
***
Vol au vent
of
Stoofvlees
***
Dame blanche
€ 25

Kerstmenu

Kerstmenu Back to the '70

Aperitiefhapjes uit de jaren '70

****

Kreeftensoep

****

Koninginnenhapje 

****

Duo van rosbief met groentenkrans, champinonsaus en kroketten

****

kerststronk

50 € p/p

enkel op reservatie

aanvang diner 18.30 uur

 

Menu voor Oud en Nieuw

Oudejaarsmenu

Amuse met aperitief

****

Tompouce van huisgerookte zalm en forel

****

Velouté van oesterzwammen

****

Filet pure Rossini van Limousin of Lotte met tomatenchutney

****

Merengue met ijs en coulis van aardbeien

75 € p/p

om 00 uur zetten wij het nieuwe jaar in met bubbels en muziek tot in de late uurtjes

enkel op reservatie

aanvang diner 18.30 uur

Den Duiventoren

Lange Gaanweg 1
9150 Bazel

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contacteer ons

03 289 70 75

Volg ons op

 

Foto's: Staf Devriese

Webdesign: Hootkoetuur